Vevturer - Vevopplevelser

Vevturer og Naturbilder !

1. Jeg har vært på mange turer opp igjennom åra, hvor vev har vært tema, men turen i 2007 m/vevtoget er nok den jeg husker best, og hvor vi lærte utrulig mye. Vi reiste 4 vev-venninner fra Skien med buss, og videre med tog fra Oslo til Dombås, og videre med Raumabanen til Åndalsnes 8-10/6-2007.
Vi besøkte Rauma Ullvarefabrikk, Vevutsilling på lokal vevstue, Konfeksjonsmuseet i Isfjord, Trollstigen, Flere foredrag og festmiddag på Grand Hotell Bellevue, Åndalsnes.
På neste side er det tatt med mange bilder fra denne
 inspirerende helga i Møre og Romsdal. 

2. Sommeren 2009 var vi en tur til Naustdal til gode venner, og det er laga en egen side m/naturbilder og vevbilder fra denne turen.

3. Naturfiberåret 2009 (utpekt av FN) ble markert på Søve videregående skole, Ulefoss  23. september.

4. 18.april 2010 var det utstilling på Klokkergården i Svarstad,hvor det var mye fint å se. Det var 40 års jubileum for vevstua som blei  feira.

5. Besøk av venner fra Naustdal/Rund-tur i Telemark, sommeren 2012.
 

6. I oktober 2012 var vi på tur i Tyrkia, bl.a. i Antalya og Kappadokia-området, og fikk se teppe-tradisjonen i dette flotte landet, og mye spesiell natur.

7.  25. juli 2013 reiste vi med Magnus-reiser sammen med 14 venner til Flor og Fjære i Stavanger. Vi fikk også med oss Matfestivalen. Kun ei regnskur, ellers fint vær.

8.  Tirsdag 15. oktober reiste vi med Nytt og Nyttig til Capadokia i Spania. En flott tur, med mange opplevelser og trivelig reiseselskap, dyktig guide og sjåfør.

9. Vennegjengen vår hadde meldt seg på Busstur med Magnusreiser til Bornholm, 4 -8 august 2014.
Mye fint å se, vellykket på alle måter. Kan anbefales !

10. Vennegjengen var på ny tur sommeren 2015, denne gangen til Gotland, i Østersjøen øst for Sverige. Kjempefin tur, og heldig med været! Reiste med Magnusreiser. Vi er godt fornøyd og har sett mye fint !

11.Vennegjengen på tur til Bergen , aug. 2016. Mye regn, men etter hvert bedre vær. Tog til Bergen, og båt videre til Danmark og videre til Langesund. 

12.Vennegjengen på ny tur, denne gangen til Dalsland i Sverige. Vi blei 13 stk, og 33 til sammen i bussen. Kjempeheldig med været !!!!


Se i menyen til venstre på hjemmesida.Her finner du fotosider fra alle disse turene.

   Klikk deg nedover sida !

På vei opp Troll-stigveien i juni 2007. Flotte fjell og nydelig vær.

Vestlandstur 2009

På besøk i Naustdal hos Kirsti og Joar. Her er vi en tur rundt i Naustdal, med det flotte anlegget ut mot fjorden.

Naturfiberåret 2009

Arrangement i forbindelse med Forskningsdagene og Naturfiberåret 2009 på Søve videregående skole.
Nydelig garn spunnet på Tele-spinn i Svartdal

Utstilling i Svarstad 2010

Her er det naturlig å bruke bilde av et Vestfold-teppe, siden vi er i Svarstad.

Naustdal-besøk-Telemark-kultur

Kirsti og Joar Stegane var på besøk i slutten av juli, og vi tok en rundtur i Telemark. Her ved Jernalderhuset på Aarhus, Skien

Tyrkia-tur oktober 2012

16. oktober reiste vi med fly fra Gardermoen , og landa i Antalya i Tyrkia ca 4 timer seinere, og vi skulle være med på en rundtur til Kappadokia i Apostlenes fotspor. Vi var 3 dager i det fantastiske landskapet i Gøreme og Cavusin (verdensarvlista!), hvor vi bodde på det sjarmerende  Surban hotell i  Ürgüp.Strålende vær og landskap, nydelig mat, hyggelig reisefølge i alderen fra 28 til 86 år ! fra hele landet, en dyktig, norsktalende turleder Ali Karakus, og en flink sjåfør Tahir,gjorde denne turen til en opplevelse. 


Se egen fotoside !

                  
Over 20 fullsatte busser var der samtidig som oss, så vi var ikke aleine !

Vestlandstur juli 2013

25.juli reiste en vennegjeng på 14 personer med Magnusreiser til Stavanger og Flor og Fjære. En kjempefin tur, med mange opplevelser, nydelig natur, og vi var heldig med været. Ei lita regnskur den første kvelden, da vi besøkte Matfestivalen i Stavanger, var alt. Turen hjem igjen inn Lysefjorden, og over fjellet var en opplevelse.
Naturen og ikke minst blomstene på Flor og Fjære, og også den nydelige middagen må oppleves !

Cataloniatur, Spania okt. 2013

 Tirsdag 15. oktober 2013 reiste vi til Catalonia, Spania på  
 tur med Nytt og Nyttig. Hotellet lå i den idylliske kystbyen Calella. Til sammen 27 deltagere fikk en fin uke i vakkert landskap, kulturopplevelser av mange slag og nydelig mat. En dyktig guid Hege og sjåfør Valentin tok oss med til de mest kjente stedene i denne delen av Spania. Vi var bl.a. flere dager til Barcelona. Heldig med været var vi også, god sommervarme!

Nyt bildene som er på egen fotoside.
Den vakre byen Tossa de Mar, med festningen Vila Vella, med tårn fra 1300tallet, og en flott utsikt utover havet.

Tur til Bornholm

Fra mandag 4. til fredag 8.august 2014 var vennegjengen vår på tur med Magnus Reiser til Bornholm. Vi var 11 fra starten, men 2 av våre venner måtte dessverre vende hjem, p.g.a. brannen i
nærheten av der de bor (Fagerstad, Sverige) Til sammen var det vel 30 i bussen. Det blei en flott tur, med nydelig vær, behagelig temperatur, flotte hoteller og nydelig mat. Dyktig sjåfør og guide, Jan Tore Stokke og Geir Krogh gjorde turen til en behagelig, og trivelig reise.


Se alle bildene fra turen på egen fotoside.
Utsikt fra en av rundkirkene på Bornholm. Bussen vår midt i bildet. Flatt landskap !

Tur til Gotland


9 av vennegjengen vår var på tur til Gotland fra søndag 9/8 til fredag 14/8-2015.Kjempeheldig med været, og utrulig mye flott å se, på ei øy full av historiske minner.
For oss som har hatt en kald sommer, var det deilig å bade og være litt lettere kledd ! Vi er kjempefornøyd med turen, med mat og spesiellt sjåfør Odd (Nygård) og hjelperen hans Kari.
Takk til våre medpassasjerer for en trivlig reise !

Se bilder fra turen på egen side !
En av mange flotte kirker på Gotland !

Bergen-tur med venner 2016

13 av våre venner var med på turen til Bergen. Først med tog fra Skien og videre med tog fra Drammen til Bergen. Regn etter hvert, men det takla vi greitt-  stor drosje med plass til alle !Vi hadde 3 dager i Bergen og opplevde mye trivelig.Vi bodde på Radisson Hotell, som ligger veldig sentralt.Torsdag ettermiddag reiste vi videre med båt, langs kysten til Danmark, og neste dag videre til Langesund.Takk til Bjørn for alt du har bestillt for oss !

 Se bildene fra vårt opphold på egen side !

Venne-tur til Bergen !

Vennetur til Dalsland i Sverige

Lørdag 22.Juli reiste vi med Arne Johan*s Turistbusser til Dalsland i Sverige.

Vi var 13 av venneflokken vår denne gangen.

Først med båt fra Sandefjord til Strømstad, deretter buss til Baldersnas Herregård. Videre til hotell Dalia i Bengtsfors. Søndag var vi med båten MS Dalslandia på slusetur på Dalsland kanal, og fikk deilig lunsj om bord. Innom Frøskog Kirke på vei tilbake til hotellet, og vi rakk en dukkert i svømmebassenget på hotellet, før vi skulle spise middag. Mandag er vi på vei hjem igjen, og var innom et kjøpesenter i Tøcksfors, før vi krysser grensa mot Norge  ved Ørje.

Kjempeheldig med været alle tre dagene, og en trivelig tur og hyggelige medpassasjerer.


Bilde fra Baldersnes Herregård i Dalsland i Sverige.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.10 | 20:24

Beklager, men det blir lite av salgbare ryer og tepper !

...
02.10 | 19:59

Har du noen Telemarkstepper til salgs, eventuelt vever på bestilling? Likte veldig godt det Telemarksteppet (Sveins) i svart, rød og grå på et av bildene.
Inger

...
07.04 | 20:28

Jeg har vevd mange ryer som jeg har lagt ut på salg her på hjemmesida mi, men det blir mindre etter hvert. Jeg tar ikke imot bestillinger !

...
03.04 | 21:28

Hei! Vever du filleryer på bestilling?:)

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE